Täällä jokainen voi olla sellainen kuin on

Yksi Kehätiedon pitkäaikaisimmista työntekijöistä on Niina Kuivalainen, joka pitää työnsä monipuolisuudesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Hän arvostaa työyhteisössä vallitsevaa tasa-arvoa ja hyvää yhteishenkeä.

”Aika menee nopeasti, kun on mieluisaa tekemistä. Vaikka olen työskennellyt näiden projektien parissa jo kaksikymmentä vuotta, viimeksi tänään opin jotain uutta. Tehtäväni Kehätiedossa ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia.

Tiimissäni on kaksi jäsentä, ja pyrin delegoimaan osan tehtävistä nuoremmalle sovelluskehittäjille. Mielelläni koodaan itsekin, jotta tehtävät säilyvät monipuolisina. Minulle olisi kauhistus, jos työ olisi kovin rajattua. En osaa kuvitella, että vaihtaisin johonkin isoon firmaan, jossa ei saa tehdä yhtä laajalti hommia.

Työpäiväni koostuu useiden eri projektien hoitamisesta ja on pitkälti asiakkaiden ongelmien ratkaisua. Ratkaisun löytäminen tuntuu aina palkitsevalta. On myös hiljaisempia aikoja, jolloin voin viedä eteenpäin uusia projekteja. Pidän siitä, että saan tehdä hommia melko omatoimisesti.

Minulle on tärkeää, että voin työlläni vaikuttaa tärkeisiin yhteiskunnan asioihin ja helpottaa toisten työtä. Me kehittäjät katsomme asioita vähän eri kulmasta kuin esimerkiksi järjestön jäsenrekisterin hoitaja, joten yritän asettua asiakkaan asemaan ja löytää keskinäisen ymmärryksen.

Työyhteisömme on mukavan rento mutta asiallinen. Täällä voi olla sellainen kuin on. Vaikka Kehätiedossa on miesenemmistö, niin minulla on aina ollut tässä porukassa tasa-arvoinen olo. Jokainen otetaan ihmisenä ja on aina arvostettu.

Välillä on hauskaa tehdä porukalla jotain muutakin kuin töitä. Olen ollut mukana juoksutapahtumissa ja laskettelureissulla, yhteisiin illanviettoihin osallistun lähes aina. Täällä on kivat ja fiksut työkaverit, joilta voi kysyä tarvittaessa apua tai sitten vain nauraa yhdessä jollekin pöljälle jutulle. Yhdessä nauraminen on yllättävän tärkeää.”

Niina Kuivalainen

  • Projektipäällikkö, tiiminvetäjä
  • Koulutus: tradenomi
  • Kehätiedossa yli 20 vuotta
  • Kotipaikka: Helsinki