Ymmärtäminen ja joustavuus
ovat työnantajan tärkeimpiä ominaisuuksia

Sovellusohjelmoija Tarek Sadikilla on työssään monipuoliset tehtävät sekä sopivasti vastuuta ja vapauksia. Työnantajan joustavuus ja hyvä työyhteisö ovat hänelle tärkeitä asioita.

”Aloitin Kehätiedossa noin kuusi vuotta sitten. Kolme vuotta sitten olin vähän aikaa töissä huomattavasti suuremmassa yrityksessä, mutta päätin palata Kehätietoon. Huomasin, että pienempi firma sopii minulle. Täällä tunnemme kaikki toisemme. Jos haluan kysyä jotain asiaa, voin mennä suoraan vaikka toimitusjohtajan ovelle, ja ratkaisu löytyy saman tien.

Pelkkä palkka ei itseni kohdalla ratkaise työpaikan valintaa vaan myös se, että töissä on mukava olla. Yhteisö ja ymmärtäminen ovat minulle tärkeitä asioita. Työasiat järjestetään täällä joustavasti, mutta myös loma- ja muissa asioissa ollaan joustavia.

Parhaita puolia täällä työskentelyssä ovat työn monipuolisuus ja vastuun kantaminen. Monesta asiasta saa päättää vapaasti. Saamansa työtehtävän voi hoitaa parhaaksi katsomallaan tavalla käyttäen omasta mielestään sopivimpia työkaluja.

Tiimissä on aina projektista riippuen kahdesta viiteen henkilöä, ja tarpeen mukaan vahvuuksia lisätään. Jossain muualla työtehtävät voivat olla hyvin rajattuja, mutta meidän pitää osata monipuolisesti kaikkea. Saan tehdä koodausta, datan siirtoa ja joissain projekteissa myös viestitellä asiakkaan kanssa, vaikka projektipäälliköt hoitavat enimmäkseen asiakasrajapinnassa olemisen.

Pidän siitä, että meillä on tiivis työyhteisö. Mielestäni on hyvä olla työkavereiden kanssa myös työn ulkopuolella, koska se vaikuttaa työssä viihtymiseen. Firma tarjoaa erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, joista osallistun juoksu- ja uintikerhoon sekä käyn satunnaisesti lautapelikerhossa. Vakioaktiviteettien ohella on myös satunnaisia tapahtumia kuten mikroautoilua, kalastamista ja juoksutapahtumiin osallistumista.

Hakiessani Kehätietoon ensi kertaa töihin epäröin kielitaitoni riittävyyttä, sillä olin opiskellut suomen kieltä vasta vähän aikaa ja tutkintoni Haaga-Heliassa olin suorittanut englanniksi. Sain kuitenkin mahdollisuuden aloittaa työssä, ja kielitaitoni on kehittynyt. Täällä ollaan avoimia kaikenlaisille työntekijöille, eikä minkäänlaista syrjintää ole koulutuksen, iän tai muunlaisten kriteerien suhteen.”

Tarek Sadik

  • Sovellusohjelmoija
  • Koulutus: BBA in Business Information Technology, BSc in Mechanical Engineering
  • Ura: Kehätieto, Avanade, VG-shipping
  • Kehätiedossa 6 vuotta
  • Kotipaikka: Helsinki
  • Harrastukset: nyrkkeily, kalastus, juoksu ja uinti